1 år och redo för vår matbuffé.

På alla förskolor finns en matsal, där lunchen serveras från en buffé. Barn klarar mer än vad man tror. Här får barnen möjlighet att servera sig själva med stöd av en pedagog. Barnen uppmuntras till att våga smaka på allt från vår buffé. Vi strävar efter att servera mat fri från syntetiska tillsatser som smak och färgämnen. Allt mjukt bröd som serveras bakar vi själva. Efter vad leverantörerna kan erbjuda beställer vi krav, ekologiskt och säsongsbaserad mat. Vi planerar våra matsedlar på ett medvetet sätt och som väcker nyfikenhet.

_DSC7921_low angby23_low

Barnen tränar sitt lärande i matsalen genom att:
· Själv få välja och lägga upp mat från buffen.
· Själv känna efter om jag är mätt eller vill hämta mer mat.
· Skölja och skrapa sin tallrik efter maten.
· Som värd bl.a. bjuda in kompisar, hålla fint i matsalen och stötta de som behöver hjälp.

Barnens matsal