Vi fick representera Sverige under konferensen ”Conflict Matters” i Bryssel

IMG_0099 IMG_0100

Evens Foundation är en stiftelse som skapades efter andra världskriget. Syftet var att främja företag och organisationer som bidrar till ett Europa som bygger på kulturell och social mångfald. Vartannat år tilldelas ett pris till ett företag eller organisation som arbetar just efter dessa värden. Alla är välkomna att söka detta pris. Man skickar in en beskrivning av sin verksamhet i form av ett 20 sidigt formulär med olika frågor, sen inväntar man svar. Vi var ett av två företag i Sverige som fick besök från stiftelsen och därefter blev ned bjudna till konferensen ”Conflict Matters” I Bryssel. konferensen pågick under 3 dagar i oktober. Vi höll själva i en föreläsning om vår verksamhet, vi tog del av en rad andras presentationer, satt i diskussionsgrupper och fick möjlighet att utbyta erfarenheter med företag och forskare från hela Europa. Det var tre väldigt innehållsrika dagar som gav oss både inspiration och övertygelse om att vårt arbete med empatisk kommunikation gör skillnad för våra barn.

Läs mer om konferensen och stiftelsen nedan.

ABOUT EVENS FOUNDATION
The Evens Foundation is a public benefit foundation based in Antwerp, Belgium and with offices in Paris and Warsaw. The Evens Foundation initiates and supports sustainable projects, and awards biennial prizes, that contribute to the progress and strengthening of Europe based on cultural and social diversity.
The Evens Foundation initiates, develops and supports projects that encourage people and ultimately nations to live together harmoniously in a diverse Europe. It promotes respect for diversity, both individual and collective and works to strengthen people’s physical, psychological and moral integrity

ABOUT THE EVENT CONFLICT MATTERS
The Conflict Matters conference explores a crucial yet neglected question: How can we learn to manage conflicts in a constructive way – in schools, in families and in society? The conference offers a platform to share and reflect on good pratiges and educational policies with practitioners, teachers, policymakers, students and researchers. It combines plenary sessions, working groups, networking opportunities and informal space to connect, and to share ideas and learning.

www.evensfoundation.be